Suure kära saatel esmalt otsustuskorras müüa soovitud ja seejärel enampakkumisele pandud 735 Kuressaare linnale kuuluva aktsia ehk 66,1% SG osaluse ostmise vastu ei ilmutanud keegi isegi huvi. Enne müükipanekut oli aktsiate “kindlaid ostjaid” seevastu rohkem kui üks, vahendab Saarte Hääl.

Kuressaare linnapea Mati Mäetalu tunnistas eile, et tähtajaks ei tulnud tõepoolest ühtegi soovijat ega olnud ka huvilisi. Mäetalu sõnul tõestab see, et linnavalitsus oli ikkagi õigel teel, kui tahtis algselt müüa SG aktsiad otse firma nõukogu esimehe Jüri Tiituse ettevõttele.

Kuressaare linnavalitsuse plaan müüa osalus otsustuskorras Jüri Tiitusele kuuluvale Mertiina Vara OÜ-le pani välja ilmuma ka teisi huvilisi, kes nüüd enam huvi ei näidanud. Oma ametliku pakkumise tegi juba volikogu otsustusprotsessi ajal golfiväljaku klubihoone omanikule Arti Arakasele kuuluv Ingmar Trade OÜ, räägiti ka tuntud golfiärimehe Mait Schmidti huvist.

Ingmar Trade’i omanik Arti Arakas ütles, et ehkki ka nemad linna aktsiate ostmise vastu esialgu huvi üles näitasid, jäeti pakkumine lõpuks tegemata, sest “müüja poolt antud informatsioon ei olnud ostupakkumise tegemiseks piisav”.