Kui seni oli saarte lennuühenduste pidamiseks aastas eraldatud 2,6 miljonit eurot, siis järgmisel aastal tõuseb rahasumma 5,53 miljoni ja edaspidi kolmel aastal 5,73 miljoni euroni.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul on riigi eesmärk pakkuda saarte elanikele ja külalistele kaasaegset, mugavat ja kvaliteetset lennuühendust. „Nagu on elu näidanud, on lennuühendus hädavajalik alternatiiv laevaühendusele,“ ütles Simson.

Regionaallennundus on riigile üheks regionaalarengu prioriteediks. Valitsus on varasemalt otsustanud eraldada miljon eurot Kärdla lennujaama navigeerimissüsteemide uuendamisse, mis aitab ilmastikuoludest ära jäänud lende vähendada. Tööde tegemist planeeritakse tänavu teisel poolaastal.

Uus lennuhange on ettevalmistamisel koostöös omavalitsuste, lennuameti ja maanteeametiga ning hange kuulutatakse välja eelduslikult mais. Praegu teenindab mõlemaid liine üks 19-kohaline lennuk, mis väljub tavaolukorras kaks korda päevas, esimene lend on Kärdlasse ja teine Kuressaarde.