Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvk ütles täna ajakirjanikele, et kõikide liinide kokkuvõttes pole toimunud ei kasvu ega ka langust.

Liinide võrdluses eraldi on kasv toimunud Virtsu-Kuivastu liinil, kus võrreldes mullu kolme kuuga on nii reisijate kui ka veoste arv tõusnud kuus protsenti.

Kõikide teiste liinide puhul on aga Rihvki sõnul toimunud toimunud esimeses kvartalis tagasiminek. Reisijate arv on langenud nii Saaremaa-Hiiumaa vahelisel liinil, Rohuküla-Sviby kui ka Rohuküla-Heltermaa liinil, kus tänaseni käivad süvendustööd takistavad normaalset ühendust.

Virtsu-Kuivastu vahel sõidavad parvlaevad Regula ja Viire, Triigi-Sõru liinil parvlaev Vardo, Rohuküla-Heltermaa liinil peaks pärast süvendustööde katma Scania, Ofelia ning kolmandaks laevaks on kavandatud Kõrgelaid, mis teostab ka Vormsi liinil graafiku järgseid reise.

Saaremaa Laevakompanii nõukogu liige Aivar Jõgi ütles tänasel pressikonverentsil, et kuna huvi saarte vastu tõuseb, tihendab laevakompanii alates 15. juunist praamiliiklust, lisades nii Saaremaa, Hiiumaa ja Vormsi liinile lisareise.

2000. aasta kolme suvekuu jooksul vedasid Saaremaa Laevakompanii parvlaevad Kuivastu-Virtsu liinil 116.000 sõidukit ja 390.000 reisijat ning Heltermaa-Rohuküla liinil 45.000 sõidukit ja 143.000 reisijat.

"Käesoleval aastal prognoosime nende numbrite suhtes väikest langust, kuigi on selge, et palju sõltub ilmastikuoludest," lisas Rihvk. Ka aastane üldine prognoos jääb laevakompanii möödunud aasta numbritele alla.