Vastavalt lepingule tellib Siseministeerium Saaremaa Laevakompaniilt (SLK) ehitatava multifunktsionaalse reostustõrje laeva tehnilise projekti ja jooniste ülevaatamise ning laevaehitustööde järelevalve, teatas SLK.

Samuti nõustavad SLK erialaspetsialistid politsei- ja piirivalveametit laeva ehitusega seotud tehnilistes küsimustes. Lisaks klassijärelvalveühingule esitab SLK igakuulisi aruandeid laeva ehituse protsessi ja ehituse käigus ilmnenud vigade või mittevastavuste osas ning osaleb laeva ehitusetappide vastuvõtmisel ning katsetustel.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk lausus, et saare ettevõtte jaoks on hanke võitmine märgilise tähtsusega.

„See on tunnustus Saaremaa Laevakompanii tööle ja kompetentsile. Meil on väärtuslik, vastutusrikas ja Eesti turul suhteliselt unikaalne kogemus oma kolme uue parvlaeva ehituse järelvalvest – 1,4 miljardit krooni maksnud projekti tulemusena sõidavad kaks uut laeva Väinamere reisiliinidel, valmimas on kolmaski. Usun, et hästi toimiv asjatundlik meeskond, tugev kompetents ja värske kogemus kaasaegses laevaehitusjärelvalves olid selles hankes meie trumpideks. Me tunneme laevaehitusprotsesse ja -ehitajaid ning tahame tõestada end ka teistes merevaldkondades väljaspool reisilaevandust,“ ütles Rihvk.

Multifunktsionaalse reostustõrjelaeva ehitab Soome ettevõte Uudenkaupungin Työvene OY, ehitust rahastab Euroopa Regionaalarengufond.