„Suund on spetsialiseeruda ainult juustutootmisele ning viia juustutoomine nii efektiivseks, kui see on Saaremaa väikse piimakoguse juures võimalik,” ütles AS Saaremaa Piimatööstus tegevjuht Andi Saagpakk ajalehele Oma Saar.

Praegu müüb tööstus suveperioodil 35-40 protsenti Saaremaal toodetud toorpiimast maakonnast välja, kuna olemasolevate seadmete võimsus on väike. Lihatööstuse müügist saadud rahaga tahetakse saavutada võimsus, mis lubab kogu piimast juustu toota. Suurt rõhku tahetakse panna juustule täiendava turu leidmiseks, seda ka Soomes ja Venemaal.
Saaremaa piimakombinaat eraldus lihatööstusest märtsi algul, kui ettevõtja Vjatšeslav Leedo omandas lihatööstuse 55 miljoni krooniga, millele lisandusid ettevõtte laenukohustused.