Kruiisifirma Hapaq Lloyd Cruises poolt korraldatud viietärnikruiisil on 358 turisti, kellest valdav enamus pärit Saksamaalt. Lisaks sakslastele on laeval veel reisijaid šveitsist ja Austriast, aga ka eksootilisemaid külalisi näiteks Tšiilist ja Kanadast. Kokku saabub Saaremaale 9 erineva riigi kodakondsusega kruiisituriste, teatas Tallinna Sadam.

Estonian Holidays poolt korraldatud neli erinevat ekskursiooni viivad reisijaid tutvuma Saaremaa olulisemate vaatamisväärsustega.

Organiseeritult koos giidiga on Kuressaarde minemas neli rühma, tuuri käigus tutvutakse lähemalt Kuressaare lossiga ja vanalinnaga. Kaks rühma keskendub maaelule ja külastab Angla tuulikuparki, kus saavad maitsta kohalikku leiba ja vaadata rahvatantsuetendust. Lisaks külastatakse GoodKaarma seebitalu.

Kaks rühma võtavad ette pikema 6-tunnise tuuri ja näevad ära kõik olulised Saaremaa hitid (Karja, Angla, Kaali, Kuressaare) ning loodetavasti naudivad nad lõunasöögiks kalatoite suurepärase vaatega Kuursaali restoranis.

Aktiivsemad ja seiklushimulisemad turistid viiakse Vilsandile matkama. Lisaks on soovijatel võimalus ka omal käel Kuressaares või sadama ümbruses ringi vaadata.

Laev saabub Saaremaale Riiast ning suundub edasi Tallinnasse.