Sügise hakul sai Saarte koostöökogu Saaremaa brändi töölerakendamiseks PRIA-lt kinnituse 99 990 euro suuruse toetuse määramise kohta, kirjutab Saarte Hääl.

Koostöös Saaremaa arenduskeskuse, aga ka nt kohaliku ettevõtjate liiduga plaanitud ettevõtmist vedava Ahti Kurise sõnul on praeguseks oma jah-sõna turundusalasele koostööle öelnud terve rida kohalikke toiduainetootjaid.

Teiste seas on ühist märgistamist alustamas Saaremaa piimatööstus, kohukeste tootja Nantecom Saaremaa Delifood OÜ, Saaremaa lihatööstus, Saare Leib ja Karja Pagariäri OÜ, aga ka Ösel Fish OÜ ja mitmed teised tootjad.

Ühine mõte ja seisukoht on Kurise sõnul see, et Saaremaal valmiv toodang tasub kõikjal välja tuua ühise märgi all. “Saaremaal tehakse traditsiooniliselt kvaliteetseid asju. Teades, et Saaremaa toodetel on tarbija silmis väärtus nii Saaremaal, mujal Eestis kui ka kaugemal, on tark ühiselt välja tuua, et need tooted on tehtud just Saaremaal, mitte kuskil mujal lihtsalt Saaremaa nime kasutades,” selgitas projektijuht.

Tootjate sõnul võetakse ühine märk kasutusele võimalikult kiiresti. See tähendab, et kui mitte selle aasta lõpuks, siis järgmise aasta esimestel kuudel kindlasti.