“See on see kõige ehedam, täpselt nõukogudeaegse retsepti järgi valmistatud Lehmake,” tutvustas Saaremaal lehmakommide tootmise käivitanud Viru Kaubanduse esindaja Urmas Velleste ajalehele Meie Maa uhkusega oma sõrmede vahel ilutsevad punases paberis kompveki ja lisas lõbusalt: “Loodetavasti teatakse varsti Saaremaad peale vee, viina ning liha-ja piimatoodete ka maitsvate lehmakommide poolest.”

Tootmismahtu on plaanis esialgu kasvatada 20 tonnini kuus ja kui kõik sujub, kavatseb Velleste tööle võtta senise kaheksa töötaja kõrvale veel sama palju töötajaid, et saaks tootmist alustada kahes vahetuses.

Poelettidele jõuavad kommid Velleste sõnul lähiajal ning kõige mõistlikum on neid tarbijatel esialgu otsida Maximast või turgudelt. Samas avaldas Velleste lootust, et saarlased saavad tulevikus ka Saaremaa Tarbijateühistu poodidest kohalikke komme soetada.

Kuigi veel paar nädalat tagasi tundsid Velleste sõnul investorid Lehmakese kommi tootmise üleostmise vastu huvi, jäi see plaan katki ning praegu on Viru Kaubandusel Saaremaal lehmakommidega pikaajalised plaanid.