Kadastiku Õunaaia tegevjuht Taavi Põld ütles, et umbes 500 m2 põrandapinnaga tootmishoones on õunakrõpsude valmistamise seadmed, sügavkülmik toormahla külmutamiseks, õunte sorteerimisliin ja kolm mahukat külmkambrit õunte säilitamiseks.

Taavi Põllu sõnul hakkab uus tootmishoone toodangut andma usutavasti lähima kuu aja jooksul. "Õunakrõps kui toode on välja töötatud ja peatselt on ka pakend olemas," ütles Taavi Põld.

Külmutatud toormahla hakatakse tegema Nasva mahlatehase toodangust, mis Salmel sügavkülma pistetakse ja hiljem ka kaupluses sügavkülmaletis müüakse.

"Inimene viib selle koju, paneb tavalisse külmkappi, kus see hommikuks üles sulab, ja tarbib siis hommikusöögi kõrvale," kirjeldas tegevjuht.

Taavi Põld rääkis, et õunte säilituspinna suurenemine on väga oluline, sest Nasval asuvale laopinnale ei mahu õunaaia toodang enam ära. Kui sel aastal tuli Suurna õunaaiast umbes 70 tonni õunu, siis lähiaastatel lisandub praegusele 7000 viljakandvale puule teist samapalju ja õunte säilitamiseks kulub oluliselt rohkem ruumi.