Täna saab nurgakivi Soome toidukontserni Saarioinen Oy Rapla lähistele rajatav uus toidutehas, mille ehitusse investeeritakse ligi 220 miljonit krooni, teatas ettevõte.

Tehase ehitustööde peatöövõtja on AS YIT Ehitus.

Saarioinen Eesti OÜ juhatuse liikme Märt Vilbaumi kinnitusel saab ligikaudu seitsme hektari suurusele krundile kerkiv tehas olema Saarioinen Oy kaasaegseim tootmisüksus. „Uue tehase peamiseks eesmärgiks on suurendada tootmist ning pakkuda Baltimaade turul kvaliteetseimat valikut valmistoitu,“ märkis Vilbaum.

Ta lisas, et tehas on ühtlasi Saarioinen Oy esimene suurinvesteering väljaspool Soomet ning teise suurema eesmärgina hakatakse uues tehases toodetavaid toidukaupu turustama ka Põhjamaades.

Saarioineni uue tehase pindala on 5000 ruutmeetrit, selle kõrvale ehitatakse ka tuhande ruutmeetri suurune laokompleks.

Uued ja efektiivsed tootmisliinid ning seadmed võimaldavad tehase tootmisvõimsust tulevikus veelgi suurendada ning 2014. aastaks planeerib ettevõte tõsta valmistoidu tootmismahu enam kui kolmekordseks.

Seni Meleco kaubamärgiga tooteid eelkõige Eesti turule valmistanud AS Meleco tehas Tallinnas lõpetab uue Rapla tehase käikuandmisel tegevuse.

AS Meleco on 1995. aastal asutatud valmistoite tootev ettevõte, mis kuulub alates 2002. aastast Saarioinen Oy-le.

Saarioinen Oy on Soome erakapitalil põhinev toiduainetetööstuse kontsern, mis kuulub Soome juhtivate toidukäitlejate hulka ning on valmistoitude ja mitmete teistegi toidukaupade turuliider.

Saarioinen Oy tegevus algas 1953. aastal, aktsiaseltsina on ettevõte tegutsenud alates 1955. aastast.

Saarioinen Oy-s on 2008. aastal 2270 töötajat ning ettevõtte käive ulatub ligi 350 miljoni euroni.