Eelmise aasta lõpul jõudsid siinsele turule viinad Saaremaa Lossi viin ja Black Rose vodka, mis oma saaremaiste kirjade ja juttudega paljudes imestust tekitasid, kirjutab Saarte Hääl.

“Saaremaal viinavalmistamise traditsioonid vastupidiselt õlletootmise omadele puuduvad nii täna kui tõenäoliselt ka tulevikus,” ütles Lembit Soe üheks põhjuseks, miks viina peaks tootma välismaal. Teise põhjusena toob ta Ukrainas asuva, ainsa riigile kuuluva viinatehase usaldusväärsuse.

Sisuliselt käib 120-aastase ajalooga Žõtomõri linna viinatehases tootmine selliselt, et kohapealne kvaliteetne vili läheb tehases ühest uksest sisse ja teisest uksest tuleb Lux-klassi piiritusest valmistatud viin pudelitesse villituna välja.

Viina retseptid valisid saarlased välja neile pakutud 15 seast pärast põhjalikku kaalumist. Oma tasemelt kuulub Saaremaa Lossi viin Soe sõnul keskmike hulka ning Black Rose on grammi võrra kõrgemast klassist.