Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Ilmar Jõgi ütles Põhjarannikule, et senise kolme töötajaga osakonna asemele luuakse üks pressiesindaja ametikoht. Tema sõnul tuleneb selline kulude kokkuhoid emaettevõttes Eesti Energias toimunud struktuurimuutustest.

"Eesti Põlevkivil on võimalik paljusid neid teenuseid, mida seni osutas meie oma avalike suhete osakond, saada Eesti Energia kommunikatsiooniteenistuselt," ütles Jõgi, kes lisas, et ilmumist jätkab ettevõtte siseleht Eesti Kaevur ja ka edaspidi korraldatakse kaevurite päeva, mille läbiviimise põhiraskus oli seni avalike suhete osakonnal.

1999. aastal koos tollal ettevõtet juhtima asunud Mati Jostoviga Eesti Põlevkivisse tööle tulnud Raivo Lott ütles, et tema lahkumine toimus poolte kokkuleppel. "Mõnevõrra ootamatult see tuli, aga samas olen ma juba üheksa aastat siin ametis olnud ja on aeg otsida elus uusi võimalusi," ütles Lott, kelle kodulinnaks on pealinn Tallinn. "Pärast puhkust otsustan, kas jätkan suhtekorraldajana või asun tööle mõnda ajakirjandusväljaandesse."