Pealinna lähiaastate suurim kinnisvaraarenduspiirkond on reisisadama ümbrus.

Mere puiestee ja Admiraliteedi basseini vahel laiuva tühermaa kohal asub nelja aasta pärast elu- ja ärikvartal, mille kuni kuuekorruseliste majade vahele tekib ka mitu uut tänavat. Nii näeb ette detailplaneering ning Hillar Tederi kontrollitava aktsiaseltsi Ühendatud Kapital ja Skanska EMV arendusplaan.

Kui Teder on maa-ala omanik olnud juba aastaid, siis Urmas Sõõrumaa ettevõte omandas basseini ja Ahtri tänava vahelisest kinnistust poole alles hiljuti. Ka tema kavatseb kaubanduskeskuse rajamisega peagi algust teha ning selle 2012. aastaks valmis saada. Et Sõõrumaa arendab ka Rotermanni kvartalit, on tema kontrolli all terve koridor mere äärest kesklinna.

Sõõrumaa ja Arco Vara naabrimees on Paul Oberschneider, kelle maavaldustel paikneb Norde Centrumi kaubanduskeskus. Rajatis näeb suhteliselt nadi välja ning seda on nimetatud ka Oberschneideri puukuuriks. 

Kogu sadamaala valmis saamisest ei saa pärast nende kolme maa-ala täisehitamist veel rääkida. D-terminali vastas asub lagunev kompleks, mille üks kinnistu otsib juba neljasaja miljoni krooni eest uut omanikku.