Rootsis sadamatööliste ametiliit Hamnarbetarförbundet ei jõudnud Göteborgi sadama konteinerterminali omanikega taas kokkuleppele ning alustas järjekordset streiki, halvates terminali töö.

Rootsi sadamate liidu tegevjuhi Joakim Ärlundi sõnul on streigil Rootsi väliskaubandusele suur mõju. "Terminali käitlusmaht kukub 20-30 protsendini normaalsest tasemest. Mitmel firmal jäävad terminali kinni saadetised, mida neil on oma töös vaja," rääkis ta ajalehele Dagens Nyheter.

Göteborgi konteinerterminal kuulub Taani Maerski kontserni tütarfirmale APM Terminals. APM Terminals pole seni suutnud Hamnarbetarförbundetiga seni suutnud sõlmida kollektiivlepingut, mistõttu on terminali töötajad juba kaks korda streikinud. Nüüdne streik kestab reedeni. Hamnarbetarförbundet kutsus sellega solidaarsusest ühinema ka teisi sadamatööliste ametiühinguid ning boikoteerima Maerski laevu.

"Meie sellisesse olukorda ei tüürinud ning me poleks seda teinud, kui oleks mõni muu võimalus. Me ei arva, et me nõudmised on ebareaalsed," ütles ametiühingu juht Peter Annerback uudisteagentuurile TT.