Konverentsil teeb peaettekande Saksamaa Keskkonnaministeeriumi vastutav ametnik ja Ökoloogilise Maksureformi Toetusühingu aseesimees Kai Schlegelmilch, kes on olnud üheks põhiliseks ideoloogiks ka rohelise maksureformi läbiviimisel Saksamaal.

Lisaks esinevad ettekannetega Keskkonnaministeeriumi abiminister Olavi Tammemäe, Säästva Eesti Instituudi juhataja Vahur Lahtvee, Tallinna Tehnikaülikooli professor Raivo Vilu, Eestimaa Looduse Fondi nõukogu esimees Marek Strandberg ja mitmed teised Eestis kavandatava ökoloogilise maksureformi ettevalmistamisega seotud isikud. Peale selle toimuvad konverentsi raames mitmed töötoad, diskussioonid ja ümarlauad. ?Püüame olla võimalikult praktilised ning rääkida ka lahendustest, mida ettevõtted keskkonnasäästlikuma tegevuse nimel juba täna kasutada saavad,? sõnas konverentsi projektijuht Vaike Pommer.

Põhjamaades, Inglismaal ja Saksamaal alustati rohelise maksureformiga juba kümmekond aastat tagasi. Eestis asuti seda ette valmistama möödunud aasta lõpus.

Konverentsi korraldavad Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ja SEB Eesti Ühispank. Riigimetsa majandajana (umbes 40% kõigist Eesti metsavarudest) on RMK Eesti suurima taastuva loodusressursi haldaja.