Transaviabaltika leiab, et maavanema korraldusega tehtud ettekirjutus on õigusvastane ja tuleks tühistada. Lennufirma hinnangul ei ole maavalitsus ettekirjutuse tegemisel järginud pädevus- ja vormistamisnõudeid ning ei ole ettekirjutuse osas sisulist haldusmenetlust läbi viinud.

Samuti ei ole Transaviabaltika väitel maavalitsus taganud lennufirmale õigust olla ära kuulatud enne ettekirjutuse tegemist.

Jutt üldsõnaline

"Vajab märkimist, et Saare maavalitsus ei ole piisava selgusega märkinud isegi haldusakti adressaadi andmeid ega kontaktinformatsiooni, vaid teinud üldsõnalise viite Transaviabaltikale," kirjutas lennufirma Pärnu maakohtule saadetud kaebuses.

Lisaks leidis Transaviabaltika, et tehnilise seisundi puudused on avaliku teenindamise lepingu tähenduses vabandatavad.

Saare maavalitsus tegi möödunud aasta detsembris Transaviabaltikale ettekirjutuse, sest alates oktoobrist jäi Kuressaare ja Tallinna vahel lendava lennuki tehnilistel põhjustel ära üks ning hilines viis reisi.

Mullu 17. oktoobril hilinesid tehnilistel põhjustel hommikused väljumised Tallinna-Kuressaare ja Kuressaare-Tallinna suunal rohkem kui kolm ja pool tundi. Transaviabaltika seletuste kohaselt põhjustas lendude hilinemise lennuki elektrisüsteemi monitoorimise hoiatustuli, mis andis märku elektrisüsteemi võimalikust rikkest.

Refereeritud artikli täisteksti loe Meie Maast.