"Kuna möödunud majandusaastale eelnenud majandusaasta kestis meil 16 kuud, siis pole tulemused otseselt võrreldavad, kuid 12 kuu võrdluses müüdud kütuste kogused suurenesid ning jae- ja hulgimüügi äriüksuse ärikasum kasvas 36%," märkis Statoil Fuel & Retail Eesti ASi juhatuse liige ja finantsdirektor Paavo Siimann.

"Jae- ja hulgimüügi müügitulu jäi sarnaseks eelmise perioodiga. Kütuse väljamüügihinna vähenemisest tingitud müügitulu kahanemist kompenseeris poekaupade müügitulu tõus. Statoil Fuel & Retail jae- ja hulgimüügiüksusele oli viimane majandusaasta väga edukas," tõdes Siimann.

"Statoili mootorikütuste müügimahud tõusid tänu tugevale kvaliteedikuvandile ning maksupettustega seotud mootorikütuste müügimahtude vähenemisele kütuseturul võrreldes varasema kahe aastaga," tähendas Siimann.

"Mugavuspoe müügikasvu toetasid õiged sortimendiotsused, keskendumine peamistele kliendisegmentidele ning sihtrühma ootustele vastavate toodete arendused," sõnas Siimann.

Statoil paigaldas eelmisel majandusaastal enamikesse oma teenindusjaamadesse tipptasemel uued kohvimasinad, renoveeris kolm täisteenindusjaama ning täiustas ka automaatpesulate seadmeid mitmes autopesulas. Investeeringute kogumahuks kujunes 3,3 miljonit eurot.

"Käesoleval majandusaastal lõpetame kõikidele kütusetankuritele makseterminalide paigaldamise kõikides teenindusjaamades. Välised makseterminalid võimaldavad kliendil valida, kas maksta kütuse eest kohe tankimisalal või teenindusjaama kassas. Nii on võimalik kliendil, kellel on kiire, maksta kütuse eest kohe tankimisalal," ütles Siimann.