Sakkovi sõnul on taoline üritus lennunduse alal üks mainekamaid ja peale sellise foorumi korraldamist on ka Tallinna Lennujaamal kergem minna lennufirmade jutule, vahendas BNS.

"Kontaktid on loodud ka selliste ettevõtetega, kellega varem oli raske jutule pääseda," märkis Sakkov.

"Nüüd teavad näiteks Aasia lennufirmad mida Tallinn võib pakkuda ja oluline on, et me saime siia need inimesed, kes reaalset ka otsuseid langetavad."

Ettevõtlus Arendamise Sihtasutuse turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso tõi ühe murepunktina välja, et taolise konverentsi korraldamine on näidanud Eestis valitsevat puudust suuremate konverentsikeskuste järele. "Sellel foorumil on olnud väga hea koostöö erinevate osapoolte vahel," lisas Mutso. "Me oleme saanud koondada hotelli, konverentsiala ja klubi Bonnie&Clyde ruumid ühtseks funktsioneerivaks tervikuks."

Pühapäeval alanud lennundusfoorumil Routes Europe osales korraldajate teatel enam kui 800 Euroopa lennundussektori otsustajat. Foorumi üheks eesmärgiks on tuua kokku lennufirmade ja lennujaamade esindajad, et arutleda uute koostöövõimaluste üle.

Foorumi korraldajaks on Briti ettevõte UBM Aviation. Tallinna Lennujaam koos partneritega korraldab kõik muu, mis jääb väljapoole läbirääkimisteala Olümpia hotellis.

Tallinna Lennujaama partnerid ja sponsorid Routes Europe 2012 korraldamisel on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Tallinna linn, Estonian Air, EAS, Lennuliiklusteenistus, Hansabuss, Saku, Liviko, Põltsamaa Felix, Kalev, Air Maintenance Estonia ning Eesti Kooriühing.