Sakret alustas aktiivset tegevust Skandinaavia suunal 2007. aasta lõpus. Käesoleva aasta alguses avati Eesti firma Põhjamaade esindus Soomes, teatas ettevõte.

Sakret OÜ peadirektori Andris Vanagsi sõnul oli 2007. aasta suvel Eestis Mäos avatud tehas eeldus ja esimene samm Skandinaavia turule laienemiseks.

„Eksport on hetkel üks Sakreti prioriteetidest. Eesmärk on eksportida kuni 60% tehase toodangust. Eesti soodne asukoht aitab sellele kindlasti kaasa ja on üks peamisi eeliseid koostööks Skandinaavia riikidega,“ rääkis Vanags.

Sakret OÜ esindaja Skandinaavias Christian Simelius ütles, et juba selle aasta mais ületas Sakreti müük Põhjamaadesse esialgu kavandatut.

„Ainuüksi ühe kuuga müüsime rohkem kui 1,8 mln krooni eest. Enne aktiivse töö algust uurisime põhjalikult potentsiaalsete klientide ootusi ja vajadusi. Põhjamaade ja eriti Rootsi turg on Sakreti jaoks väga perspektiivne arengusuund. Põhiline töö toimub Soome, Rootsi ja Norraga. Hetkel otsime koostööpartnereid ka Taanis,“ ütles Simelius.

Lätis avati Sakreti tehas 2004. aastal, mullu suvel alustas tööd Sakreti tehas Eestis, käesoleva aasta suvel avati uus tehas Leedus.

Sakreti brand loodi USA-s 1936. aastal. Hetkel on Sakret Grupp maailma suurim ehituslike kuivsegude tootja, kel on kokku üle 60 frantsiisi lepingu alusel töötava tehase.