Ajalehe andmeil pole Saksa rahandusministeeriumi arvates Kreeka ettepanekud piisavalt tõhusad, et alustada uusi abikõnelusi. Olukorra saaks lahendada nii, et Kreeka jäetakse vähemalt viieks aastaks euroalast välja.

Teine variant kriisi lahendamiseks oleks selline, kui Kreeka pakuks välja tunduvalt suuremate katteallikatega reformid ning müüks riigivara 50 miljardi euro eest, vahendab Iltalehti.

"Tegu on siseringi dokumendiga, seda tänasel euroliidu rahandusministrite kogunemisel laiali ei jagatud," ütles dokumenti näinud allikas AFP-le.

Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble on algusest peale suhtunud Kreeka praegusesse valitsusse ning selle abistamise jätkamisse skeptiliselt. Liidukantsler Angela Merkel esindab samuti skeptilist, ent pisut leebemat liini.

Soome meedia teatel on tänasel eurogrupi kohtumisel tekkinud olukord, kus Saksamaa, Holland, Soome, Eesti, Leedu, Slovakkia ja Sloveenia soovivad üheskoos, et Kreeka lahkuks eurotsoonist ajustiselt. Vastaspoolel on Prantsusmaa, Itaalia, Küpros ja Euroopa Komisjon.