Eesti põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul on kahe riigi nägemused toetusmäärde ühtlustamise viisis mõnevõrra erinevad, kuid eesmärk on sarnane. „Kompromiss sünnib läbirääkimiste käigus aga selle eelduseks on ühised arusaamad,” märkis ta pressiesindaja teatel.

Aigner rõhutas, et toetuste ühtlustamine ei ole kindlasti kiire protsess ja ei saa juhtuda kohe ELi järgmise eelarveperioodi algusest 2014. aastal. Üldine põhimõte peaks Saksamaa ministri hinnangul olema, et suuremad toetuste saajad peavad need osaliselt loovutama täna vähem abistatutele.

Samuti toetab Saksamaa ELi põllumajanduspoliitika kahe samba jätkumist. Neist esimene keskendub otseselt põllumajanduse, teine aga üldisema maaelu arendamisele.

Mõlemad ministrid tõdesid ka, et ühine põllumajanduspoliitika peab ELi üleseks jääma ka tulevikus, sest see on kindlasti parem kui 27 erinevat poliitikat. Viimased tooksid endaga paratamatult kaasa senisest suurema ebavõrdsuse.

Aigner viibib Eestis täna ja homme. Muuhulgas külastab ta kolmapäeva hommikul Tallinna külje all Jüris asuvat AS Pakarit, mille kuni 300 loomale mõeldud laut on varustatud lüpsirobotitega.