Majandus- ja energiaminister ja asekantsler rääkis sellest eile debatil, mille teemaks Euroopa sõltuvus Venemaa gaasist ja naftast, vaid mõni tund pärast seda, kui kantsler Angela Merkel oli öelnud, et sõltuvust Venemaa energiatarnetest tuleb vähendada, kirjutas Neue Osnabrücker Zeitung.

Gabriel, kes on kristlike demokraatide noorema koalitsioonipartneri, sotsiaaldemokraatide, juht, seadis kahtluse alla mõtte, et on ka teisi riike, kust Euroopa võib gaasi ja naftat saada.

Kanada peaminister Stephen Haper vihjas Merkelile, et tulevikus saab tema riik Saksamaale gaasi ja naftat pakkuda. Venemaa tarnib umbes kolmandiku Saksamaa gaasi- ja naftanõudlusest.

Teravate suhete tõttu Venemaaga kutsus Euroopa Komisjoni energiavolinik Günther Oettinger mõned päevad tagasi Saksamaa valitsust üles uuesti arutama võimalusi kildagaasi ammutamiseks frakkimise ehk kivimite hüdraulilise purustamise tehnoloogia abil.

Esmaspäeval ütles Oettinger intervjuus ajalehele Rheinische Post, et see tee võib „aastakümneteks vähendada Saksamaa sõltuvust Venemaa gaasitarnetest.“.

Saksamaa keskkonnaminister Barbara Hendricks on varem öelnud, et on kindlalt frakkimise tehnoloogia kasutamise vastu riigi territooriumil. Tema sõnul andis paremkoalitsioon täiesti selgelt teada, et ei võta kasutusele tehnoloogiat, millega kaasneb mürkkemikaalide sattumine pinnasesse.