Õllekontsern Karlsberg toodab mee värvi uudistoodet nimega “Karla,” mis on segu humalakäbidest ja ürtidest. Uue joogi alkoholisisaldus on madal — ainult 1%. Õllepudelil oleval sildil on kirjas, et kuna tegemist on taimedel põhineva joogiga, siis on sellel rahustav ja lõõgastav toime, vahendab PM Online The Telegraphi uudist.

Weihanstephani õlletehas aga lasi välja õlle nimega “Xan”. Selle õlle reklaam lubab, et joogi tarbimine aitab leevendada südamehaigusi, osteoporoosi ja isegi malaaria sümptomeid, sest sisaldab mitmeid ravimite valmistamisel kasutatavaid taimseid aineid ning antioksüdante.

Et uusi õllesorte rekaamitakse kui tervisejooke, siis on need müügil eelkõige apteekides. Farmatseut Manuel Meisner kinnitas, et nii mitmedki kliendid on hakanud ostma unerohu asemel “terviseõlut”.

Samas on narkoeksperdid uue joogi ülemäärase tarbimise pärast mures. “Õlu on ikkagi alkohoolne jook ning seda ei peaks müüma apteegis. Nüüd võib igaüks öelda, et kuna ostan oma õlled apteegist, siis mul pole ka selle ülemäärase tarbimisega probleemi,” märkis Saksmaa Sõltuvushaigete Ühingu esindaja Rolf Hüllinghorst.