Panga nõukogu tegi ettepaneku pikendada tema töölepingut, kuid sellele tuli eitav vastus. See oli üllatus.

„Aeg on pöörata oma töises elus uus peatükk,“ lausus Blessing.

„Ma olin meelitatud, et pakuti lepingu pikendamist ja ma tänan usalduse eest,“ kirjutas ta pressiteates. „Olles pikalt ja põhjalikult olukorda kaalunud otsustasin ma lepingut mitte pikendada.“

Blessing ei nimetanud põhjust, miks ta otsustas pangast lahkuda. Panga nõukogu esimees Klaus-Peter Müller oli Blessingi otsusest rabatud. Blessing juhib panka kehtiva lepingu lõpuni.

52-aastane Blessing on Commezbanki juhatuse liige alates 2001. aastast. Ta sai panga juhatuse esimeheks 2008. aastal. Blessing sai ülesande viia pank läbi finantskriisi. Tema järelevalve all toimus rivaali Dresdner Banki ülevõtmine. Varsti sattus pank raskustesse, kuna pankade ühendamise kulud olid kõrged ning Dresdner pangaga tuli kaasa palju rämpsvarasid. Panga enda ärikinnisvaralaenude andja EuroHypo sattus kahjumisse.

2008. ja 2009. aasta olid Commerzbankile rasked. Saksa valitsus päästis panga, andes pangale 18 miljardit eurot värsket kapitali. Saksa valitsusele kuulub tänaseni 15% pangast.

Blessing sai korduvalt tunda aktsionäride kriitikat, et otsiti abi valitsuselt, kuid ta suutis panga tulemused stabiliseerida.

Commerzbank teatas täna kolmanda kvartali tulemused. Maksueelseks kasumiks tuli 401 miljonit eurot. Reutersi poolt küsitletud analüütikud ootasid 349 miljonilist eurost kasumit.

Pank teeb aktsionäridele ettepaneku maksta 20 senti dividendi aktsia kohta. See on panga esimene dividend alates 2007. aastast.