Pank jagas leide septembris rahvusvaheliste uurijatega, ütlesid kaks asjaga seotud olevat isikut. Varem teatati, et USA prokuratuur vaatab kuidas Deutsche Bank on teostanud peegeltehinguid, mis võisid rikkuda USA rahapesureegleid.

Deutsche Banki enda mulluses sisekaemuses avastati mitmeid muid panga tegevusi, mis on tekitanud kahtluseid.

Pank uurib mitmeid peegeltehinguid, kus vene kliendid ostsid samaaegselt Venemaal aktsiaid ja müüsid välismaal valuuta saamiseks samad aktsiaid. Selline praktika algas juba 2012. aastal. Sel teel toimetati Venemaalt raha välismaale. Osad teised kahtlased tehingud on seotud samade kontodega, kes said tulu peegeltehingutest.

Uurimist teostavad Saksamaa, Venemaa, Suurbritannia ja USA regulaatorid ja prokuratuurid.

Venemaa keskpank kirjeldas raportis, et Deutsche Banki kunded ostsid Moskvas rublade eest vene aktsiaid ja müüsid need kohe tavaliselt dollarite eest Londonis maha.

Arvatakse, et Deutsche Bankis uurimise all olevad kontod kuuluvad Venemaa presidendi Vladimir Putiniga seotud isikutele, ütlesid anonüümseks jääda soovinud allikad. Nende seas olevat presidendi sugulane ja tema 2 pikaajalist miljardäridest sõpra – Arkadi ja Boris Rotenberg.

Deutsche Bank on viimastel kuudel sulgenud Moskvas üksusi, et lihtsustada ärioperatsioone. Teatud isikute suhtes on algatatud distsiplinaarmenetlus. Novembris teatas pank, et lõpetab uute kundede teenindamise kõrge riskireitinguga piirkondades.