Rahandusministeerium teatas, et valitsus valmistab ette kinnisvaramulli vältimiseks meetmete paketti. Nende seas võib olla maksimaalse laenusumma sidumine laenuvõtja sissetuleku suurusega, et vähendada võimaliku maksejõuetuse riski, kirjutas Handelsblatt.

Valitsus uurib madalate intressitasemete mõju finantsstabiilsusele, teatas rahandusministeeriumi pressiesindaja. Ta lisas, et hetkel ei ole näha Saksamaa eluasemelaenude osas koheseid riske.

Mullu kasvas Saksamaal uute eluasemelaenude andmine aastaga 22% ja uute eluasemelaenude summa oli 244 miljardit eurot. Eelnenud viiel aastal on kasvanud uute eluasemelaenude portfell kolm protsenti aastas või sellest vähem.

Tänu Euroopa keskpanga intressikärbetele on eluasemelaenude intressitase rekordmadal ja hoiused ei teeni praktiliselt midagi, mistõttu ostavad sakslased aastakümne kiireimas tempos eluasemeid. Viie aastaga on sellistes linnades nagu Berliinis, Hamburgis ja Münchenis tõusnud eluasemete hinnad enam kui 30%.

Märtsis ütles Saksamaa keskpanga nõukogu liige Andreas Dombert, et silmapiirile hakkavad pilved kogunema ja soovitas, et keskpank hoiaks eluasemelaenudel silma peal.

Euroopa keskpanga tegevuse suhtes kriitiline Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble ütles detsembris, et tootlusejaht võib viia mullide tekkeni ja varade liialdatud väärtusteni.