Weidmanni sõnul võib riikide vahel suurem riskide jagamine eurotsoonis, kus majanduspoliitiliste otsuste langetamise vastutus on konkreetsete riikide valitsustel, tuua „kaheldava stiimuli“, edastab Briti majandusleht Financial Times.

„Oma iseseisvusest ja otsustusõigusest suure osa Brüsselile loovutamine on asi, milleks liikmesriigid ei ole valmis,“ ütles Weidmann.

Weidmann, keda nähakse ka peamise kandidaadina Euroopa Keskpanga uue presidendi kohal, tõdes, et ka teised plaanitavad integratsiooni sammud nagu ühine pangahoiuste garanteerimise süsteem, saavad toimuda alles siis, kui liikmesriigid oma minevikupärandi probleemid nagu näiteks kuhjunud halbade laenud, lahendavad.

Majandusleht kirjutab, et Weidmanni kommentaarid rõhutavad Saksamaa skeptitsismi Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni eurotsooni suurema integreerimise kava suhtes. Macron loodab, et plaan aitaks majanduserinevusi tasandada ning edasisi kriise leevendada.

Weidmanni sõnad ilmestavad ka seda kuivõrd lahknevad Euroopa Keskpanga üldine ning eraldiseisvate liikmesriikide keskpankade seisukohad eurotsooni reformide osas.