Suurautotootjad Ford, Opel ja Volkswagen on keset pakkumiste hinnasõda. Üheks arenguks kolme trendi seas on Ruhri ülikooli CAR-instituudi andmetel see, et autokaupmehed või tootjad pakuvad kuni 30% soodustusi. 

Teiseks trendiks on suurte internetivahendajate poolsed keskmiselt 19,2% allahindlused 30 enimmüüdud sõiduautomudelile. Kolmandaks pakuvad autotootjad puhkuste hooajale tavatult arvukalt eripakkumisi – tervelt 417 eripakkumist 3-30,2% kundesoodustusega.

Üleriigiliselt pakub Volkswagen kuni 5000 eurost vahetuspreemiat, kui vahetada vana auto uue vastu. Volkswagen reklaamib kampaaniat suurte ajalehereklaamidega, suurte plakatitega ja telereklaamidega.

Opel reageeris Volkswageni autovahetuspreemiale pakkudes vahetuspreemiat Corsa, Mokka ja Astra Tourerile. Corsa ja Mokka ostul saab vahetuspreemiat kuni 2500 eurot ja Astra Sportstoureri puhul kuni 3500 eurot.

Hyundail on „Diesel Deal“ nimeline üleriiklik kampaania, kus Hyundai i30 ostul saab kuni 5820 eurost soodustust ehk 30,2% ostusummalt. Ford pakub Focuse baasversioonile internetis vahendajate kaudu keskmiselt 28% soodustust.