Saku Õlletehas tähistab Tallinna Vabaduse väljaku parklasse püstitatud ühekorruselises õlletelgis 19.-24. oktoobrini tehase 181. aastapäeva.

Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti (TSAPA) liiklusosakonna juhataja kt Mati Songisepa sõnul maksab õlletehas parkimiskorraldaja ESSile platsi hõivamise eest 215.000 krooni, linnavalitsus on lubanud telki parklas hoida 26. oktoobrini, kirjutab Eesti Päevaleht.

1999. aastal, kui Tallinn Vabaduse väljaku parklat välja rentima hakata otsustas, nimetati päevahinnaks 30.000 krooni ehk pea kaks korda suurem summa, kui õlletehaselt seekord küsitud.

TSAPA andmetel on Vabaduse parkla populaarsus viimasel ajal kasvanud, augustis ja septembris oli juba päevi, mil 145kohalisse parklasse ühtegi autot ei mahtunud.

Vabaduse väljaku parkla on Tallinna vanalinna kõrval asuv kinnine parkla, kus esimesed kaks tundi parkimist maksavad päeval 12 krooni ja järgmised 24 krooni. Argipäevaõhtuti kella 18-21, laupäeval kella 15-21 ja pühapäeval kella 7-21 on parklatunni hind kuus krooni, mujal tasulisel parkimisalal samas tasuta. Tööpäeviti kella 21-7 maksab parklatund kolm krooni.

Raepressi teatel asuvad lähimad alternatiivsed parkimiskohad Suur-Karja tänaval, Pärnu maanteel, Roosikrantsi tänaval, Estonia puiesteel ja Sakala Keskuse parklas.

Tallinna linnavalitsus otsustas meluüritused Raekoja platsilt Vabaduse väljakule kolida 1998. aasta detsembris, sest lärm häiris liigselt vanalinna elu.

Tallinna ettevõtlusamet on Saku õlletelgiga vanalinna lähistel päri. “Saku õlletelk on korrektselt püsti pandud ja seal on ka kultuuriprogramm. Mujal maailmas on ikka õllefestivale, mis puudutab parkla sulgemist, siis selle otsustas ikka TSAPA,” ütles ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste.

TSAPA liiklusosakonna juhataja kt Mati Songisepa sõnul on Saku õlletehase üritusel linnavalitsuse heakskiit. Telgis katsuvad õllemängudel rammu ka Tallinna linnavalitsuse esindajad eesotsas volikogu esimees Rein Voogiga, Saku Õlletehase meeskond, eesotsas Cardo Remmeliga ning teised õllesõbrad, teatas ettevõte.