Saku Õlletehas tänab kõiki investoreid, kes on aastate jooksul Saku aktsionäride ringi kuulunud, seeläbi usaldanud Eesti vanimat õlletehast ja teeninud oma kapitalile märkimisväärse kasvu. Samuti on Saku olnud läbi aegade üks parimaid dividendimaksjaid ja tootnud investorile pidevat kasumit, teatas ettevõte.

Väikeaktsionäridele tehakse reedel, 19. septembril ülekanne hüvitise maksmiseks 194.06 krooni aktsia kohta. Samal päeval kantakse kõik seni väikeaktsionäridele kuulunud aktsiad üle Saku omanikfirma Carlsberg Estonia Holding OÜ nimele.

Saku Õlletehasel on heameel, et on saanud tegutseda 12 aastat avaliku ettevõtte positsioonis, olnud Eesti õlleturu vaieldamatu liider, väärinud Eesti parima toiduainetööstuse tiitli, kuulunud Eesti 5 mainekama ettevõtte hulka ja pakkunud oma tarbijatele parimaid tooteid.

Saku Õlletehas jääb Carlsberg gruppi kuuluva ettevõttena ka edaspidi osaks avalikust börsifirmast. Saku omanikfirma Carlsberg A/S aktsiad on noteeritud Kopenhaageni börsil.

Saku Õlletehas järgib oma tegevuses ka edaspidi ausa ja avatud äriettevõtte põhimõtteid, jääb avatuks nii oma tarbijatele, klientidele, koostööpartneritele kui ka laiemale avalikkusele. Saku Õlletehase peamine ülesanne on tagada oma kvaliteetsete toodetega kõikidele õllesõpradele meeldivaid elamusi ja värskendavaid kogemusi. Selleks kohustab Sakut tema ajalugu ja traditsioonid. Saku Õlletehase eelkäijaks on Saku mõisniku Karl Friedrich von Rehbinderi asutatud õlleköök Saku mõisas 1820. aastal.

Ka see, et neljapäeval, 18. septembril valiti Saku Õlletehas EAS-i, Kaubandus-Tööstuskoja ja Tööandjate Keskliidu korraldatud konkursil Eesti kõige konkurentsivõimelisemaks Eesti toiduainetööstuse ettevõtteks, näitab Saku võimekust olla Eesti parimate ettevõtete pingereas esikohal ka edaspidi.

Saku on Eesti aktsiaturul olnud märgilise tähendusega ettevõte, aidates üles kasvatada terve taasiseseisvumisjärgse investorite põlvkonna. Saku Õlletehase aktsiad registreeriti esmakordselt vabaturul kaubeldavatena Tallinna Väärtpaberibörsil 12. augustil 1996 ja börsi lisanimekirjas 27. jaanuaril 1998. aastal. Varem, erastamisprotseduuri käigus 1995. aastal said paljud inimesed Saku aktsiaid osta erastamisväärtpaberite eest, kusjuures aktsia hinnaks kujunes tookord 25 erastamisväärtpaberit aktsia kohta. Tookord maksis erastamisväärtpaber 17 senti, mis tegi aktsia hinnaks 4,25 krooni. Selle 12 aasta jooksul on Saku aktsia väärtus olnud valdavalt tõusutrendis, jõudes Tallinna väärtpaberibörsil esimese kauplemispäeva 34,75 kroonisest sulgemishinnast 1996. aastal kõrgeima 278,35 kroonise müügihinnani 2007. aasta aprillis.

Börsiettevõtteks saades oli Saku Õlletehasel lisaks tuumikinvestoreile Baltic Beverages Holding AB-le esialgu üle 8000 väikeaktsionäri, kellest stabiilseks invesoriks jäi aastate jooksul keskeltläbi 4000 väikeaktsionäri.

Saku Õlletehase börsilt lahkumine on seotud suurte rahvusvaheliste joogitootjate ülevõtmistega, milles Saku lõppomanik Carlsberg ja tema Hollandi konkurent Heineken jagasid omavahel ühe Saku omanikfirmadest Briti joogitootja Scottish & Newcastle`i. Selle protsessi tulemusel sai Carlsbergist 75% Saku Õlletehase aktsiate ainuomanik ning seaduse järgi tekkis Carlsbergil kohustus teha ülevõtmispakkumine kõikidele ülejäänud väikeaktsionäridele. Kuna ligi 70% vähemusaktsiate omanikest otsustas selle pakkumise käigus oma aktsiad Carlsbergile müüa, sai Carlsbergist 92,4% Saku aktsiate omanik. Seepeale otsustas Carlsberg omandada 194.06 kroonise hüvitise eest iga aktsia kohta ka ülejäänud Saku aktsiad ja lõpetada aktsia noteerimine Tallinna börsil.

Saku Õlletehas tänab veelkord kõiki investoreid, kes on enam kui 12 aasta jooksul börsi vahendusel Sakut usaldanud ja soovib kõigile edaspidiseks õnnelikku kätt oma kapitali kasvatamisel.