„Meie müügiandmed piirikauplustes ei näita küll märke vähenemisest, vastupidi - võrrelduna eelmise aasta esimese kvartaliga on müük piiril tõusnud kolm korda," alustas Härms.

Ta toob välja ka piirikauplustelt saadud tagasiside ja see kinnitab, et nende müügid jaanuaris-veebruaris on olnud rekordilised. Koguseliselt tähendab see, et Eesti tarbijate ostetavast lahjast alkoholist soetatakse jätkuvalt kolmandik piirikauplustest. Arvestades tavapärast sesoonsust joogitööstuses, võib prognoosida ostmise hoogustumist kevadel ilmade soojenedes ja suvisel müügi tipphooajal, on Härms kindel.

Teine tema poolt täheldatav jätkuv trend on väga suured ostukogused, mida tõi välja ka hiljutine Konjunktuuriinstituudi uuring - inimesed ei osta piiripoodidest mitte pelgalt ühe-kahe kasti kaupa, vaid korraga varutakse suuri koguseid. Lisanduvad veel ka muud kaubad, mida koos alkoholiga lõunanaabrite juurest soetatakse ja seda kasvavas tempos.

„Seetõttu tahan veelkord rõhutada, et piirikaubanduse trendi reaalseks tagasipööramiseks oleks vaja aktsiisid langetada aastatagusele tasemele, et piirikaubandus inimesi enam ei ahvatleks ega alkoholitarbimist hoogustaks."