Saku Õlletehase juhatuse esimees Ireneusz Smaga leiab, et Eesti riigile olulised tähtpäevad on hea tuua inimestele lähemale ning erinevates Euroopa riikides, kus on tugevad veini- ja õllepruulimise traditsioonid, on riiklikud tähtpäevad seotud õlle- või veinimarkidega. Smaga arvates on Eesti kindlasti kunstlikult tundlik selle osas. 

Õlletehase juhina soovitab Smaga riiklikke ja rahvuslikke sündmuseid ja tähtpäevi siduda rangelt ainult kvaliteetmarkidega. "Pilsner on õlleturul säästukategooria õlu, mille peamiseks tugevuseks tema odav hind ning mida rahvas hüüab pilkuks. Rahvuslikuks uhkuseks, mida teatakse, tuntakse ja palavalt armastatakse ka väljaspool Eestit on ikka meie kvaliteetmargid," sõnas Smaga.

"Sidumine riigile olulist tähtpäeva õlleturu kõige odavama kategooria margiga diskrediteerib nii seda tähtpäeva kui kodumaist joogitööstust tervikuna. Vabariigi Põhiseaduse aastapäeva tähistamisel ei ole mõtet humala hinna pealt kokku hoida, vaid anda oma parim," lisas Smaga. 

Õlletehase avalike suhete juhi Kristina Seimanni sõnul pole selles, et Saku õlletehase pilsner kannab nime President midagi imelikku. "See ei olnud presidendi institutsiooniga koostöös tehtud ametlik jook," ütles Seimann Eesti Päevaleht Online`ile.

"Avalikkuse ülitundlik reaktsioon Põhiseaduse Pilsnerile on hea näide sellest, kuidas Eestis on alkoholitootjaid hakatud tembeldama ühiskonna suurimateks kurjajuurteks, kelle nime mainimine mõnes väärikas kontekstis on tabu ja lubamatu," ütles Eesti õlletootjate liidu esimees Cardo Remmel. 

"Kõikides arenenud Lääne ühiskondades on kohalikud õlle- ja veinitootjad oluline osa majandusarengust. Me võime näha õlle logosid suusatamise MM-il, sportlaste dressidel ning õlu ja vein on alati oluline osa rahvuslikel pidustusel. Keegi ei tee sellest suurt numbrit. Ma ei mõista, mis on selles halba, kui kodumaised tööstusettevõtted, kes on Eesti majandusruumis ühed olulisemad vedurid, annavad panuse riiklike pidustuste laiaulatuslikumasse tähistamisesse," lisas ta.