"Tõenäoliselt on raha juurde vaja. Päris raha kohe," selgitas nõukogu liige Inga Kuusik. Saku Suurhalli opereeriv firma edastas korralise üldkoosoleku kokkukutsumise teates, et nõukogu teeb ettepaneku suurendada aktsiakapitali 38,4 miljonilt kroonilt 63,6 miljonile kroonile. Aktsiakapitali suurendamise plaan on suunatud A-aktsionäridele, kirjutab Äripäev.

Kuna möödunud aasta majandusaruanne pole veel avalik, ei soovinud Kuusik seda pikemalt kommenteerida, kuid viitas, et Suurhalli laenukoormus vajab vähendamist. Kuusiku hinnangul vaatas suur laenukoormuse probleem vastu juba 2008. aasta majandusaruandest. "Kui sealt vaadata, siis saab selge pildi, et ajad on raskemaks läinud ja asjad on teravamaks läinud," vihjas Kuusik. 78,3 miljonit krooni on Saku Suurhall saanud üheksa tegevusaasta jooksul kokku kahjumit. Eelmise majandusaasta kahjum oli 7,4 miljonit krooni.

Laenukoormuse probleemi kinnitas ka teine ettevõtte nõukogu liige, rahandusministeeriumi halduspoliitika osakonna riigi osaluspoliitika talituse juhataja Tarmo Porgand. "Eks see on ju teada-tuntud küsimus, et Saku Suurhallil on laenud pankadelt, mis mõjutavad oluliselt tema tegevust," lausus Porgand.

Saku Suurhalli juhatuse liige Helen Loov ütles, et aastate eest ehituse finantseerimiseks võetud laenukohustused on peamiselt need, mis ettevõtet kahjumis hoiavad. "Laenukohustuste olulise vähenemisega on võimalik ettevõtte finantsolukorda asuda parandama," selgitas ta. Vaatamata Eesti turu väiksusele ja majanduslangusele suudab ettevõte jätkuvalt teenida tegevuskasumit ehk katta jooksva rahavoo baasil kõiki hoone ülalpidamis- ja tegevuskulud, lisas Loov. 2008. aastal oli Rocca al Mare Suurhalli suurim kuluartikkel intressikulud, mis lõikasid 17,2 miljoni kroonisest käibest ära 6,5 miljonit krooni.