Paldiski mnt 104a, 104n, 106, 106a, 106b, 106/1 kinnistute ja lähiala detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on Raerpressi teatel ehitusõiguse määramine ühe kuni 32-korruselise, maa-aluse korrusega ärihoone ning ühe kuni 5-korruselise 2 maa-aluse korrusega parkimismaja ehitamiseks. Lisaks on kavas võimaldada olemasoleva Statoili hoone laiendamine kuni kolmekorruseliseks ärihooneks.

Planeeritava maa-ala suurus on 3,34 ha. Detailplaneeringu koostas aktsiaselts Nord Project. Paldiski mnt 106 krundil paikneb Statoili tankla, teised krundid on hoonestamata. Piirkond on ülelinnalise tähtsusega puhke- ja sporditsoon, alal on tennise- ja jäähallid, spordiklubi ning rajamisel perespordikeskus, pallimänguhallid, uuendamisel ratsaspordibaas ning mitmeid kaubanduskeskusi - lähedusse jäävad Rocca al Mare kaubanduskeskus, Saku suurhall ja Tallinna loomaaed.

Tallinna üldplaneeringu kohaselt on detailplaneering kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga, märgib Raepress. "Haabersti ringtee ümbrus on kõrghoonete võimaliku paiknemise piirkond, mis kuulub kõrghoonete teemaplaneeringu 10. piirkonda. Haabersti ristmiku ehitusprojekt näeb ette selle ehitamise kolmetasandiliseks, mistõttu on ristmiku ümbrusesse kõrgema hoonestuse planeerimine põhjendatud," selgitatakse teates.

"Planeeringus kavandatu rikastab nii funktsionaalselt, logistiliselt kui ka arhitektuurselt linnaruumi, lisades valdavalt spordi- ja kaubandushoonetele majutus- ja büroopindadega ärihooned. Kõrghoone rajamine oluliste teede ristmiku lähedale korrastab linnamustrit ning markeerib kujunemisel olevat Haabersti keskust ning tasakaalustab diagonaalselt üle teeristi Õismäe tee ja Paldiski maantee vahelisele alale planeeritava kõrghoonetegrupi linnaruumilist mõju," märgib Raepress.

Vastavalt detailplaneeringu koostamise algatamise korraldusele viidi enne detailplaneeringu vastuvõtmist läbi arhitektuurikonkurss, et täpsustada planeeritavate hoonete korruselisust ning kõrgemate hoonemahtude paigutust.

Pressiteates seisab, et detailplaneeringus antakse kvartali linnaruumiline terviklahendus, mis võimaldab planeeringut ellu viia krundipõhiselt, naaberkruntidest sõltumatult. Terviklikuma lahenduse saavutamiseks on kavandatud hoonete sissepääsude juurde ning Haabersti tänava äärde avalikuks kasutuseks mõeldud haljastatud alad ja väikepargid.