Hääle ja Sikorski koostöö sai alguse läinud aasta kevadel, mil valdavalt Šveitsis resideeriv Vene ärimees paigutas pankrotiohus ASi Alexela Oil 37,5 miljonit krooni. Ehkki pankrotioht pole veel lõplikult kadunud, on Hääle ja Sikorski koostöö kandunud üle uutesse valdkondadesse, eeskätt kinnisvaraärisse.

Hääl ja Sikorski on oma ühiste projekti elluviimiseks moodustanud ASi Omakodumaja, mille nimel on juba omandatud mitu krunti, sealhulgas Paldiskis.

Omakodumaja aktsionäride ringi kuulub väikese osalusega ka Tõnu Puidak, endine TOPi juhatuse liige, kel on piisavalt kogemusi ka Rocca al Mare Suurhalli laadsete objektide haldamiseks.

Täit kindlust selles, et suurhalli enamusaktsiate ostupakkumise tegi Heiti Hääl just Omakodumaja kaudu, siiski ei ole. Pole välistatud, et selleks on riiulilt ostetud uus firma. Hääle endaga ei õnnestunud Äripäeval eile kontakti saada.

Saku Suurhalli osaniku, Lemminkäinen Eesti juhatuse esimees Avo Lillemäe ütles, et ka tema ei saa Hääle juhitava ettevõtte nime avaldada. “Eellepingus on kirjas konfidentsiaalsuse punkt. Kui ma seda ütleksin, võivad nad meie suhtes rakendada trahvisanktsiooni ühe miljoni krooni ulatuses.”

Päris kõiges neljapäeva hommikuse seisuga siiski veel kokku lepitud ei ole. ASi EMT juhatuse esimees Peep Aaviksoo, kes kirjutab aktsiate müügilepingule alla korvpalliliidu juhina, ütles kolmapäeval, et kõik pole veel lahenenud suurhalli võlaga Ühispangale.