Maksu- ja tolliameti peadirektori Marek Helmi sõnul on võitlus salatubakaga üks ameti lähiaastate prioriteetidest ning eesmärgiks on vähendada aastaks 2016 tubaka salaturgu poole võrra.

„Lisaks saamata jäänud maksudele toetab salakauba tarbimine kuritegevust, mis võidab salasigarettidega äritsemist keskmiselt üle 40 miljoni euro aastas. Meie kogemus on näidanud, et kus kaubeldakse salasigarettidega, on üldjuhul olemas ka salaalkohol,“ ütles Helm.

Kaupmeeste Liit toetab 2013. aastaks planeeritud maksu- ja tolliameti tegevusi ning kampaaniaid salaalkoholi ja -tubaka osakaalu vähendamiseks ning maksude laekumise parendamiseks. Samuti toetab liit tegevusi salaalkoholi ja -tubaka kättesaadavuse tõkestamiseks alaealistele ja alkoholi liigtarbimise ennetamiseks.

Eesti Kaupmeeste Liidu tegevdirektori Marika Merilai sõnul on liidu peaeesmärgiks ennetada ja vähendada süsteemse lähenemisega illegaalse kauba turgu.

„Kaupmeeste Liit toetab igati hoiakut mitte tarbida illegaalseid kaupu. Seetõttu oleme valmis kaasa aitama mitmetes kampaaniates,“ lausus Merilai. „Ettevõtjatepoolsel panusel on oluline mõju ettevõtluskeskkonna kujundamisel ja rikkumiste ennetamisel,“ lisas Merilai.

Eesti Kaupmeeste Liit on vabatahtlikkuse alusel ühinenud Eesti Vabariigis tegutsevate jae- ja hulgikaubandusettevõtete ühendus. Kaupmeeste Liit on asutatud 1996. aastal eesmärgiga esindada ja kaitsta liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõtluse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete süvendamisel. Kaupmeeste Liitu kuulub 46 liiget.