“Kui varasematel aastatel on põllutöömasinate suur kahjude osakaal teinud ilma alles augustis, siis nüüd näeme juba juulis hüppelist rikete, klaasikahjude või purunemiste kasvu. Juba näiteks niiduki otsasõit kivile võib seisata plaanitud töö pikaks ajaks ning tuua kaasa märkimisväärse remondiarve. Juulis küündis suurim väljamakse 10 000 euroni, mis läks niiduki töökorda saamiseks,” lausus Salva Kindlustuse juhatuse liige Algor Orav.

“Sagedasemad juhtumid põllutehnikaga olid juulis seotud niidukite, laadurite või heinapressi kahjudega. Tihti oli rikete põhjuseks põllul, kõrge heina sees märkamatuks jäävad kivid, millele otsasõit lõhkus masina või kahjustas näiteks niiduki tera,” lisas Algor Orav. “Arvestades seda, et suuremad põllutööd alles augustis algasid, siis võib prognoosida, et põllutehnika kahjude suur osakaal jätkub veel ka lähemas tulevikus.”

Hüppelise kasvu tegid juulis ka liikluskindluse väljamaksed 323 000 euroga, mida on kolmandiku võrra enam kui eelmise aasta juulis. “Tüüpilised juhtumid olid seotud väiksemate plekimõlkimistega parklas või eksimustega ristmikel ja möödasõitudel,” tõdes Algor Orav.

Teistest suurematest kindlustusliikidest hüvitas Salva Kindlustus juulis varakahjusid 188 000 euro ja kaskojuhtumeid 186 000 euro ulatuses.