"Sampo Panga hinnangul on huvi laenude vastu viimastel kuudel olnud suhteliselt stabiilne. Eluasemelaenude senisest suurem pakkumine Sampo Panga poolt sõltub majanduskeskkonnast ning selle muutumisest. Laenu väljastamise ehk erakliendi vaates pikaajaliste kohustuste võtmise aluseks on eelkõige stabiilse sissetuleku olemasolu ning leibkonna võime oma eelarvest lähtudes laenu teenindada," sõnas Hõbe.

"Ärilaenude vaates on ettevõtete majanduslik olukord paranemas ning sellega seoses ka nii klientide huvi laenude võtmise kui ka pankade valmidus laenude väljastamise osas tõusmas," lisas krediidivaldkonna juht.

"Lähtuvalt vastutustundliku laenamise põhimõtetest ei pea Sampo Pank õigeks tänase jätkuvalt kõrge tööpuuduse olukorras laenutooteid eraldi reklaamida ja müüa. Kuigi meie eesmärgiks on pakkuda oma klientidele pidevalt häid eluasemelaenu võimalusi ja suurepärast teenindust, siis lähiajal ei ole eraldi eluasemelaenukampaaniat planeeritud - pered ja leibkonnad peavad ise taas julgema ja tahtma laenu võtta. Sampo Pank väljastab täna eluasemelaenu kuni 15 aastaks nii annuiteet- kui ka fikseeritud põhiosaga graafiku alusel. Konkreetse laenuintress sõltub juba igast konkreetsest kliendijuhtumist," sõnas Hõbe.