See on omakorda toetanud meie usku, et hiljutine avalik diskussioon maailmamajanduse kasvu peatsest seiskumisest ja USA majanduse langusesse sattumisest on olnud alusetu ning aset on leidnud vaid üksikud ja väheulatuslikud kasvu aeglustumise tsüklid.

Nii kasvab USA majandus püsivalt potentsiaali-lähedases tempos ning Euroopa majandus on jõudnud lõpuks kiirendada ennast pikaajalisest potentsiaalist kõrgemale. Neid positiivseid arenguid on toetanud nii hinnakasvutrendi jõuline murdmine energiakandjate turul kui ka turu poolt kardetust märksa vastupidavamaks osutunud elamuturg USA-s ja Euroopas.

Kindlustuv globaalne majanduskasv toetas 2006. aastal aktsiahindade tõusu, mis omakorda sobis suurepäraselt meiepoolse ülekaalutusega aktsiaturgudel. Usume püsivalt, et aktsiaturgudel seisab ees positiivne aasta, ja säilitame hetkel oma ülekaalu aktsiaturul. Eelkõige panustame kõrgelt arenevatele ning Lääne-Euroopa aktsiaturgudele.

Kuigi me oleme ka Ameerika Ühendriikide majanduse suhtes positiivselt meelestatud, on Lääne-Euroopa aktsiaturud meie hinnangul atraktiivsemalt hinnastatud. Lisaks on hetkel veel meie arvates soovitatav hoida eemale dollarist, sest turul on püsivalt tunda ebaratsionaalselt kõrget dollarivaenulikkust.

Mis puutub arenevatesse turgudesse, siis oleme väljunud eelmise aasta lõpus ja uue alguses väga kiire kasvu läbi teinud Hiina aktsiaturult. Põhjuseks koos hindadega väga kõrgele kerkinud suhtarvud ning kõhklused seoses turuosaliste emotsioonidele tugineva turu mullitamisega. Hiinast väljumine ei tähenda kaugeltki seda, et me peaksime Hiina majanduse lähema aja väljavaadet nõrgaks, ning kindlasti ka mitte seda, et Hiina ei võiks peagi leida tagasiteed meie aktsiapositsioonidesse. Hetkel on aga Hiina positsioon asendunud Ladina-Ameerikaga, mis kujutab endast ühte odavaimat arenevat turgu ning kus meie hinnangul on oodata turgudele tuge kindlustuvast kodumaisest nõudlusest.

Koos majanduse kiire kasvuga jätkas kerkimist ka globaalne intressimäärade tase, mis on vähemalt lühematel tähtaegadel tasapisi jõudmas ajalooliste keskmiste tasemete lähedusse. Kuna meie hinnangul alahindavad turud püsivalt rahapoliitiliste intressimäärade tõusupotentsiaali ning kuna võlakõverad on valitsevale majandusolukorrale sobimatult lamedad, püsib ka meie negatiivne meelestatus pikaajaliste võlainstrumentide suhtes. Nii et intressiturul panustame eelkõige lühikestele tähtaegadele. 

Kokkuvõte Sampo panga 2007. a esimese kvartali investeerimisstrateegiast.