Liive lubas oma kõnes, et ta ei räägi sellest, millega ta edaspidi tegelema hakkab ja kas ta läheb poliitikasse. „Kui mees on vait, siis ta mõtleb,“ lausus ta. Samas tõdes Liive, et kindlasti mõtleb ta ka edaspidi, et mis saab Eesti Energiast ja põlevkivist ning kas energiasõltumatuse plaanid saavad ellu viidud.

Liive ütles, et tema kõne on valminud juba selle aasta suvel. See valmis Eesti Energia juhi kohale kandideerimise protsessis, kus tuli esitada CV, motivatsioonikiri ja essee teemal, kuidas võiks Eesti Energia olla eeskujuks teistele ettevõtetele. Seda esseed tsiteeris ta ka oma kõnes.

Põhiküsimus on lahkuva juhi sõnul selles, et mis on Eesti Energiat edasi arendanud edutegurid, kuidas on saanud tolmusest energiamonopolist särav, konkurentsivõimeline, rahvusvaheline energiaettevõte. Mida võiks teised Eesti ettevõtted eeskujuks võtta?

„Sihikindlus ja julgus on toonud Eesti Energia tänasesse päeva,“ sõnas Liive. Tuleb olla järjekindel oma plaanide elluviimisel ning suunamuutus on õigustatud ainult siis, kui midagi fundamentaalselt muutub.

Tema sõnul näeme liiga sageli enda ümber endasse kapseldumist, kardetakse teha asju, mis ei too edu. „Eesti Energial on see julgus olemas, et valitud eesmärkide poole liikuda,“ ütles Liive.

Näiteks on Eesti Energia valitud kolm aastat Eesti ihaldusväärseimaks tööandjaks. „Enesekindlus kasvab koos saavutatud võitudega, nii ka Eesti Energial. Sellised tulemused ei tule sihikindluseta, peab olema siht ja kindlus,“ nentis ta.