"Eksimusi ei tasu karta. Kui meil põlevkivienergia arendamine ka väljaspool ei õnnestu, siis vähemalt me ei pea kahetsema, et me olime liidrid, aga me ei proovinud," ütles Liive ETV saates "Kahekõne", vahendab ERR Uudised.

"Meie plaan on väga lihtne - põlevkivist tuleb välja võtta maksimaalne energia. Seda saame me teha siis, kui me toodame kõigepealt põlevkivist vedelkütuse ehk põlevkiviõli ja selle tootmise käigus tekkivast põlevkivigaasist toodame seda põletades elektrienergiat, mis on väiksema CO2 sisaldusega. Poolkoksi, mis järgi jääb, põletame ka ära ja sellest toodame ka elektrit," ültes ta.

"Enefit 280 seade, mis on Auveres valmis ehitatud ja mis praegu töötab, toodab põlevkiviõli, selle seadistamine on lõppfaasis.

"Jah, seadistamise käigus, kui me katsetame uut tehnoloogiat, on täiesti loomulik, et tekib probleeme. Minu meelest tekkivaid probleeme ei tohi karta. Eestis ongi probleem, et keegi ei julge midagi teha, äkki läheb midagi valesti. Nii me ei jõuaks kuhugi. Me peame arenema," jätkas ta.