„Põhiolemuselt on Optimist aga vana klassikalise töörõiva (ingl. k workwear) tänapäevane versioon,“ kirjutab Vahtra Sangari Facebooki lehel.

„Pioneerid ja töö kokkupanduna lõidki aluse Optimisti siniseks särgiks, mille põhifookus on suunatud välisturgudele. Ajal, millest pärit Optimisti disain ja lugu, ei räägitud lapstööjõust sellisel toonil. Laste rakendamine oli pigem töökasvatus, kellegi haridus ei kannatanud, keegi selle arvelt otseselt ei rikastunud,“ selgitas ta.

„Sellest tuleneb ka Optimisti eneseirooniaga vürtsitatud ja intriigitsev tunnuslause, mis oma eitava lausekonstruktsiooniga selgelt distantseerib ennast lapstööjõu mõistest kapitalistlikus kontekstis,“ lisas ta.

„Kõige tähtsam on aga see, et Sangar ei õigusta mingilgi viisil lapstööjõudu ega heroiseeri NSVL-i. Kõik Sangari särgid toodetakse siinsamas Eestis täiskasvanud spetsialistide poolt, samuti ostame kõik kangad Euroopa tootjatelt,“ märkis Vahtra.

„Fakt, mida ei saa kindlasti öelda meil armastatud kiirmoekettide kohta, kelle “soodsaid” hindu Sangarile tihti nina peale heidetakse,“ nentis ta.