“Laiematest majandusteemadest on vaja juhtida tähelepanu vastuolule seoses hindadega. Kütuse hind on rekordmadalal tasemel, mis on hinnatõusud peatanud. Nüüd, kus kütus on rekordodav, pole aga kuulda olnud, et Selver ja Rimi langetaks hindu toidupoes või Swedbank ja SEB langetaks oma teenustasusid. Kas ka see pole märk meie parempoolsete ekslikust majanduspoliitikast, mis on mänginud valdava enamuse siinsest ettevõtlusest välismaise kapitali kätte,” lisas Savisaar.

Keskerakond teatas, et väga teravalt on päevakorras Ida-Virumaa koondamised. “On kohutav, et uudiseid Ida-Virumaa koondamistest on Eesti parempoolne poliitiline eliit käsitlenud peamiselt kui julgeolekuohtu. Nende hirm on see, et ida-virumaalaste sotsiaalsed probleemid võivad üle keeda ja plahvatada. See neile korda ei lähe, et pered peavad toime tulema erakordselt kitsastes oludes, et Virumaa lapsevanemad ei saa oma lastele pakkuda kaugeltki sarnaseid võimalusi nagu rikkamal Harjumaal, et siinsed kohalikud omavalitsused on tõsistes raskustes.”

“Leidmaks lahendusi Ida-Virumaa majandusliku arengu hoogustamiseks on tarvis mitte rumala järjekindlusega kanda riigi raha tuuliku ja põlevkivi ärimeeste kasumiks, vaid taastuvenergia arendamisse panustamine eeldab riigilt teadustöö rahastamist,” rääkis Savisaar, “oluline võimalus Ida-Virumaale uute investeeringute ja töökohtade toomiseks on piirkondlikud maksusoodustused. See võimaldab kõhklejatel regiooni uute ettevõtete rajamise kasuks otsustada. Nii nagu seda tehakse arenenud tööstusriikides, pakkudes mitmeteks aastateks sotsiaalmaksu ja üksikisiku tulumaksu soodustust.”