Ria Novosti küsitletud analüütikud tõdevad, et kuna kasumi kahanemine oli juba aasta viimastel kuudel selge, ei saa tulemust pidada kriitiliseks. Siiski ei välista nad, et kasumi kahanemine jätkub ka sel aastal ning seda kogu pangandussektoris tervikuna.

„Kasumi vähenemine ei ole niivõrd kriitiline, kuid tõenäoliselt saab see aasta olema raskem. Eriti arvestades neid summasid, mida Gref nimetas kogu pangandussektori reservideks vajaminevana,“ rääkis Sovlinka analüüsiosakonna juhataja Olga Belenkaja.

Sberbanki juht German Gref tõdes kolmapäeval foorumil esinedes, et juhul kui nafta hind jääb 43-45 dollari tasemele barrelist, ei suuda Venemaa laiaulatuslikku panganduskriisi vältida. Samal ajal väljendasid idanaabri keskpanga asepresidendid veendumust, et Venemaa pangandussüsteem on heas seisus ning saab raskustega hakkama.

Sberbank suurendas eelmisel aastal kulusid reservidele 3,8 korda ning need moodustasid 397,7 miljardit rubla. Aasta varem oli reservide maht 104,8 miljardit rubla. Seejuures tuli kasvust üle 45% eelmise aasta viimases kvartalis.