1970. aastal kolis Austrias Thali linnas elanud Schwarzenegger Los Angelesse elama. Ameerikasse tulles ei olnud ta vaene nagu paljud teised õnne otsima tulevad näitlejad. Tal oli hinge taga praeguses vääringus 182 000 dollarit. Esimeste filmirollideni oli veel aega. Arnold otsustas, et mõttetu on kulutada raha elukoha rendile, parem võiks osta väikese kortermaja. Mõeldud, tehtud.

Esimene neist oli nelja korteriga maja, mille hind oli 214 000 dollarit. Aasta hiljem müüs ta sama maja 360 000 dollari eest maha. Siis ostis ta juba 12 korteriga maja ja müüs peagi kallimalt edasi. Sama tegi ta veel 36- ja 100-korteriga majadega. Iga kord kui ta maja müüs, investeeris ta tulu uude majja, et mitte maksta iga kord makse. 25. eluaastaks oli Arnold kinnisvaramiljonär, tema karjääri alguseni jäi veel terve dekaad. Teenitud raha aitas teda ka näitlejatöös, ta võis rolle tagasi lükata, ei pidanud kõike vastu võtma.

1982. aastal linastus Arnoldi esimene suur film "Barbar Conan". Sellega teenis ta 250 000 dollarit. Järgmisel aastal sai ta "Hävitaja Conani" eest 360 000. Siis tuli Terminaator. Alguses soovis filmistuudio Terminaatori rolli võtta O.J. Simpsoni, aga režissöör James Cameron ei näinud temas tapjat. Arnold oli nõus suure kärpega oma palgas ning roll tõi talle sisse kõigest 75 000 dollarit. "Terminaator" teenis maailma kinodes 80 miljonit dollarit ning Schwarzeneggerist sai superstaar.

"Commando" tõi talle juba sisse 2 miljonit, "Predator" 3,5 miljonit ning "Punane kuumus" 8 miljonit. 90ndate lõpus võis Schwarzenegger aga juba nõuda 25-miljonilisi palgatšekke. 2003. aastal teenis ta "Terminaator 3" eest 30 miljonit dollarit. See on tänaseni filmimaailmas rekord - nimelt tõi see talle ühes sekundis sisse 4000 dollarit.

Nüüd aga film, mis tõi Arnoldile sisse kõige enam kopikaid. Arvete, et see võis olla näiteks „Ausad valed"? Siiski mitte. 

Režissöör Ivan Reitmaniga kohtus Arnold juhuslikult Aspenis suusareisil viibides. Schwarzenegger ütles Reitmanile, et sooviks osaleda mõnes tema komöödias. Reitman ei arvanud esiti Arnoldist midagi head, kuid reisi jooksul mõistis ta, et tegu on täitsa vahva mehega, lisaks oli austerlasel ka hea huumorimeel.

Los Angelesse jõudes saatiski Ivan Arnoldile mõned käsikirjad. Schwarzeneggerile meeldis enim film, mille pealkiri on toona „The Experiment". Selle sisu keerles ümber vendade, kes kohe kuidagi teineteisele ei sarnanenud. Sellest käsikirjast kasvas välja film „Kaksikud", mille teiseks peaosaliseks valiti Arnoldi soovitusel Danny Devito.

Nüüd tuli taas välja Arnoldi finants-geeniuse pool. Ta teatas produtsentidele, et tema, Ivan ning Devito ei soovi filmi eest sentigi raha, nad soovivad „punkte" (täpsemalt on Ärileht filmimaailma punktisüsteemist kirjutanud siin). Ta soovis, et kolm meest omaksid 45% filmi õigustest. Sel ajal oli selline lähenemine revolutsiooniline, tänapäeval on see tavaline. Filmistuudio juhid olid üliõnnelikud, nad said filmi toota vähem kui 18 miljoni dollariga.

„Ma arvasin, et miks peaks keegi maksma millegi eest, mille puhul ei ole teada, kas sel on üldse menu ja kas see raha sisse toob. Mina võtan riski, sina võtad riski. Võtame kõik riski ja lähme teeme tööd," ütles Arnold.

See oli väga tark otsus, film tõi sisse 216 miljonit dollarit. Tänasesse päeva ümber arvutatuna tõi see 1988. aastal tehtud film Arnoldile ja teistele sisse 70-80 miljonit dollarit näo pealt. See on üks läbi aegade suurimaid summasid, mis ühe filmi eest on kellelegi makstud.

Kas see on nüüd hea või halb uudis, aga „Kaksikutele" on tulemas järg. Hiljuti teatas Schwarzenegger, et on Devito ja Reitmaniga uue materjali kallal. Filmimine algab 2015. aastal ning kirju seltskonnaga lisandub nüüd veel kolmas „vend", keda hakkab mängima Eddie Murphy. Film saab tõenäoliselt nimeks „Kolmikud".

Selline investeerija ja läbirääkija on olnud musklimees Arnold Schwarzenegger, kes tänaseks on aastatepikkuse poliitikukarjääri järel taas filmimaailma naasnud.