Esmaspäeva õhtul koos olnud SDE juhatus taunis majandus- ja kommunikatsiooniminister Meelis Atoneni saamatust mandri ja saarte vahelise praamiliikluse korraldamisel ning nõudis valitsuse tagasiastumist juhul, kui 1. oktoobril peaks ühendus mandri ja saarte vahel katkema, teatas erakonna pressiesindaja.

“Selle asemel, et kindlustada praamiliikluse sujuvus inimestele ja ettevõtetele kättesaadava hinnaga, otsustas minister Atonen ühele firmale koha kätte näidata. See pole riigimehelik käitumine. Siin vastutab kogu valitsus, kelle teadmisel on majandusminister toimetanud,” ütles SDE esimees Ivari Padar.

Tema hinnangul näitab valitsuse ja majandusministri tegevus täielikku küündimatust tulemusliku regionaalpoliitika elluviimisel. “Miks peaks saarlast või hiidlast huvitama asjaolu, et poliitik Atonenile ei meeldi ärimees Leedo?” küsis Padar.

SDE aseesimehe Eiki Nestori sõnul on sotsiaaldemokraadid kahelnud juba kevadest saadik Atoneni lubaduses, mille järgi ei halvene sel sügisel praamiteenuse kvaliteet ega tõuse ka hinnad. Samuti tuleb Nestori meelest valitsusel vastata küsimusele, kui palju on segadus praamiliikluse ümber maksumaksjale maksma läinud.

“Jutt ei käi vaid äpardunud avalike konkursside kuludest. 2005. aasta riigieelarvesse pole kavandatud praamiliikluse doteerimiseks sentigi raha. Ei saa välistada, et vale asjaajamise tõttu tuleb riigil sõlmida uus leping senisest kahjulikumatel tingimustel. Kuna ühenduse tulevik on olnud tume, siis on jäänud Saaremaal ja Hiiumaal saamata ka investeeringud. Sporditerminit kasutades: valitsus on oma heitest ise selili lennanud,” lisas Nestor.