“Baltimaade ettevõtetesse investeerimine on olnud alati meie pensionifondide huviorbiidis, kuid oleme puudust tundnud tõhusatest ja turvalistest võimalustest. Kuna investeerimisvõimalused Baltikumi noteeritud aktsiaturgudel on endiselt väga piiratud, siis usume, et pensionifondide osalemine börsivälisel aktsiaturul pakub meie investoritele paremat riski ja tulususe suhet. Samas loob see tulevikuks uusi võimalusi noteeritud turgudele ning parandab kõigi kolme riigi majanduskasvu väljavaateid,” märkis SEB Varahalduse Ida-Euroopa investeeringute juht Sven Kunsing.

BPEF II investeerib keskmise suurusega ja hea kasvupotentsiaaliga Balti regiooni ettevõtetesse, keskendudes buy-and-build tüüpi tehingutele. BPEF II investeerib üldjuhul 5-10 miljonit eurot eesmärgiga aktiivse omanikuna ettevõtete tegevust oluliselt kasvatada.

BaltCapi meeskonna varasemate edukate investeeringute hulka kuuluvad näiteks Eesti juhtiv meditsiinilaboriteenuste pakkuja Quattromed, lennukitehooldusfirma Air Maintenance Estonia, taristuehitusettevõte TREV-2 Grupp ning mitmed teised edukad Eesti ettevõtted.
16,36 miljonilisest investeeringust 5,7 miljonit tuleb SEB Eesti pensionifondidest, Läti ja Leedu SEB pensionifondide panus on vastavalt 5,06 ja 5,6 miljonit eurot. Kõnealuse investeeringu tulemusena kasvavad SEB Baltimaade pensionifondide koguinvesteeringud Balti riikidesse ligi 275 miljoni euroni.

BaltCap on Balti riikide juhtiv era- ja riskikapitaliettevõte, mis investeerib kasvule suunatud Baltimaade ettevõtetesse ning finantseerib ettevõtete väljaoste. BaltCap on esindatud kõigis kolmes Balti riigis. Tänaseks on BaltCap hallanud mitmeid investeerimisfonde kogumahuga 260 miljonit eurot ja teinud üle 60 investeeringu.