"Me praegu omandame varasid ja samuti müüme neid," ütles Teare teisipäeval BNS-ile. "See läheb hästi."

Omandatavate varade maht kaalub praegu üle müüdavate varade mahu, kuid see on protsessi loomulik arengujärk, ütles Teare. Tema sõnul peaks edaspidi müüdavate varade maht ületama omandatavate mahu, kuid ta ei osanud öelda, millal see juhtuda võiks. "Huvitav on teada, et Eesti kõverad on protsessis Läti ja Leedu omadest ees," ütles Teare.

Eestis tegutseb SEB gruppi kuuluv probleemse kinnisvara ettevõte Estectus, mille ainus juhatuse liige on Hannes Kuhlbach. Estectuse bilansimaht kasvas mullu aasta varasemaga võrreldes 11,7 miljonilt eurolt ligi 18 miljoni euroni.

Estectus on ostnud pankrotihaldurite ja kohtutäiturite korraldatud enampakkumistel SEB Panga nõuetega seotud probleemset kinnisvara. Tänavu teise kvartali lõpul kuulus Estectusele 503 kinnistut, enamasti on need arendamata jäänud elamukrundid Harjumaal, Tartumaal ja Pärnumaal. 2010. aasta novembris kuulus Estectusele Eestis 302 kinnistut.

Ülemöödunud aasta veebruarini kuulus Estectus otse SEB Pangale, kuid siis müüs pank osaühingu 50,6 miljoni krooni eest Hollandi äriühingule Warehold BV, mis kuulub SEB AB kontserni. Warehold kannab nüüd nime Baltectus, ettevõttele kuuluvad ka Estectuse sõsarettevõtted Latectus ja Litectus, mis tegutsevad Lätis ja Leedus.

Swedbanki grupi sarnase kinnisvaraettevõtte Ektornet tööd Eestis juhtiv Meelis Šokman on varem BNS-ile öelnud, et praegu Ektornet Eestis uusi varasid enam juurde ei osta.