Investeeringud ühe idufirma kohta jäävad üldiselt 50 000 ja 200 000 euro vahele ning pangal on vähemusaktsionärina võimalus võtta ettevõtte arendamises aktiivne roll.

SEB Panga juhatuse esimees Allan Pariku sõnul tahetakse jõud ühendada Fintech’idega, kellel on selge ettekujutus, kuidas parandada finantsteenuseid ning töötatakse nendega koos, et plaanid ellu viia. „Finantsteenused peavad muutuma lihtsamaks, paremini arusaadavateks, mugavamateks, kiiremateks ja turvalisemateks. Idufirmad oma innovaatilise lähenemisega ja aitavad meil seda eesmärki saavutada,“ lausus ta. Idufirmadele pakub partnerlus SEB-ga aga pariku sõnul uusi võimalusi kasvamiseks ning klientide arvu suurendamiseks. „Uus algatus on selge märk, et näeme avatud panganduse tulevikku partnerluses ning oleme valmis sellesse investeerima, kuna usume Balti idufirmadesse,“ Lausus Parik.

Eesti riikliku fondivalitseja SmartCap juhatuse liige ja riskikapitali fondide juht Sille Pettai lisas, et Eesti startup ökosüsteemi on kohaliku korporatiivse riskikapitali lisandumine väga oodatud „Lisaks finantsinvesteeringule toetab SEB ambitsioonikaid ettevõtjaid tehnilise abi, laia mentorvõrgustiku ning vajalike tööriistadega, et ettevõtted saaksid kasvada kiiremini ja saavutaksid oma eesmärgid. Startupid toovad traditsioonilisse pangandussektorisse värsket mõtlemist ning lisaväärtust klientidele, kiirendades innovatsiooni,“ kommenteeris Pettai.

SEB rahastus on mõeldud nii finantsteenuste vallas tegutsevatele idufirmadele kui ka ettevõtetele, kelle ideedel on finantssektoris potentsiaali ja kes pakuvad näiteks automatiseerimist, masinõpet või tehisintellekti lahendusi.