* Eesti peamiseks tugevuseks on tugev ettevõtlik vaim, mille oleme kriisijärgselt endas taasavastanud. See on majandusliku edu saavutamiseks kõige olulisem komponent. Ettevõtjad suudavad üha enam otsida uusi võimalusi ja lähenemisi, sest ei sise- ega välisturud ise kasvu enam ei vea, seda kasvu tuleb meie ettevõtjatel ise otsida.

Eesti ettevõtlus on väikeste ja keskmiste ettevõtete päralt, mis annab majandusele hea paindlikkuse.

* Järjest rohkem teevad ekspordiplaane mikroettevõtted: kuni üheksa inimesega firmad, mis näevad, et nende turud asuvad väljaspool Eestit. See on kinnitus Eesti ettevõtjate potentsiaalist väljaspool koduturgu. Meie ärikultuur on oluliselt paranenud ja ka väikesed ettevõtted suudavad ennast välisturgudel partneriks pakkuda.

* Võrreldes lõunanaabritega on Eesti ettevõtjad majanduskriisist varem väljunud ning valmis järgmisel aastal rohkem investeerima. Tsüklist väljumine teistest varem annab eelise, kuid toob kaasa ka ohte, seega tasub suurte plaanide finantsmõju mitu korda üle arvutada, kuna eksimine võib peatada ettevõtte arengu mitmeks aastaks.

* Tööturg on eelduste kohaselt järgmine aasta üsna stabiilne, kerge positiivse varjundiga. On oodata mõningast keskmise palga kasvu.

* On hea näha, et järjest rohkem ettevõtjaid näeb konkurentsieelisena panustamist oma töötajate arendamisse. See annab head eeldused oma toodete ja teenuste lisandväärtuse suurendamiseks. Esmaklassilised tooted ja teenused on kasvu eelduseks.